DEM prejel glavno nagrado Okoljskega srečanja v kategoriji okolju prijazen izdelek

16. november 2023

Dravske elektrarne Maribor smo, skupaj s partnerji (Zavod za gradbeništvo Slovenije in Goriške opekarne), ki so sodelovali pri projektu, na današnjem OKOLJSKEM SREČANJU, ki ga vsako leto organizira Akademija Finance in je letos nosilo naslov Kako uspešni smo pri izvajanju naprednih projektov s poudarkom na inovativnosti, okoljski, snovni in energetski učinkovitosti, prejeli glavno nagrado za prijavljen projekt razvoja opečnega izdelka z dodatkom rečnega sedimenta Drave k standardni glineni mešanici.

Nagrado sta v imenu naše družbe prevzela mag. Damjan Seme, generalni direktor in dr. Mojca Božič, vodja projekta. Generalni direktor je ob tem povedal: "Zahvaljujem se za priznanje, ki ga z veseljem in ponosom sprejemam; tako v svojem imenu, kot v imenu sodelavcev, ki so pri projektu sodelovali. Tri leta intenzivnega dela je obrodilo sadove in rezultiralo v okolju sprejemljivem in trajnostnem opečnem izdelku z dodatkom rečnega sedimenta reke Drave. Novo razvite opeke bo mogoče uporabljati v gradbenem sektorju za različne namene. Hvala zunanjim partnerjem (Zavodu za gradbeništvo Slovenije in Goriškim opekarnam) in sofinancerjem (Javni agenciji za znanstveno-raziskovalno in inovacijsko dejavnost) za priložnost realizacije naše zamisli ter strokovni komisiji Akademije Finance, ki je trajnostno vrednost projekta in posledično izdelka prepoznala in jo nagradila.«

Skupaj je bilo prijavljenih 23 projektov, komisija je nagrade razdelila med tri kategorije, in sicer: okolju prijazen izdelek, okolju prijazen postopek ter okolju prijazno okolje. Med več kot desetimi kot desetimi prijavljenimi projekti v kategoriji okolju prijazen izdelek je strokovna komisija prepoznala največjo dodano in trajnostno vrednost prav našega projekta.

Vsem sodelujočim pri izvedbi projekta iskreno čestitamo.

Dodatne informacije o projektu so dostopne na povezavi