• sl-SIeng
  • Contact
  • Search

V DEM smo 25. novembra 2011 uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje. Z vključitvijo v proces pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo se zavedali, da želimo postali ena od mnogih družb, ki ve, da zaposleni potrebujejo fleksibilnost, da ukrepi, sprejeti s certifikatom, prinašajo pozitiven učinek za zaposlene in delodajalca, da najboljše družbe v svetu dajejo poudarek usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, kar je hkrati tudi družbeno odgovorno.

×

Čezmejna reka energetskih moči: Drava v Sloveniji

Energetsko najpomembnejša slovenska reka, ki povezuje države in velika biogeografska območja, ima samosvoje vodne pretoke, primerne za intenzivno izrabo, in lastna življenjska okolja, vredna ohranjanja.

Reka Drava

dolžina v Sloveniji: 133 km
največja širina v Sloveniji (bazen HE Vuhred): 350 m
največja globina v Sloveniji (akumulacijski bazen HE Ožbalt in HE Vuhred): 23 m
srednji letni pretok: 297 m3/s
100-letna voda: 2860 m3/s
padec v Sloveniji: 148,3 m

 

Izvir Drave

Izvir Drave na Toblaškem polju

Reka Drava izvira blizu avstrijske meje na Toblaškem polju v Italiji. Pot po Avstriji zaključi blizu Dravograda. Po 133 km poti in 148 m padca zapusti Slovenijo pri Ormožu in konča svojo pot pri Osijeku na Hrvaškem, kjer se izliva v Donavo. Na svoji poti povezuje alpsko in panonsko biogeografsko območje.

Drava ima fluvioglacialni vodni režim, kar pomeni, da ima najvišje vodne pretoke junija, v času taljenja ledenikov, ko se pri večini drugih rek že kažejo posledice poletne suše. Drugi vodni vrhunec doseže novembra, ko jo napolnijo jesenska deževja širokega alpskega zaledja. Padavinsko območje reke Drave v Italiji in Avstriji obsega 10.964 km2, na območju Slovenije pa še 2700 km2. Padavinsko območje v delu centralnih Alp opredeljuje osnovne značilnosti pretokov reke Drave. Pritoki iz južnega dela povodja zaradi močnih vplivov sredozemske klime povzročajo kratkotrajne velike pretoke spomladi, še posebno pa jeseni, saj v povprečju enkrat v sto letih lahko dosežejo tudi več kot 2800 m3/s, čeprav je srednji letni pretok le 297 m3/s. V novembru 2012 so dosegli pretoki vrednosti preko 3100 m3/s.

Za vas načrtujemo nove proizvodne objekte.

Za več informacij pokličite 080 11 40

ELEKTRIČNA MOBILNOST

emobilnost.eu