Strateški svet Pomurskega razvojnega inštituta o energetski izrabi reke Mure na področju Hrastje – Mota tokrat v razširjeni sestavi

(Murska Sobota) Strateški svet Pomurskega razvojnega inštituta Murska Sobota se je sestal prvič v letošnjem letu. Člani so se v nekoliko razširjeni sestavi, pridružili so jim tudi nekateri župani občin ob Muri ter poslanci, seznanili z aktualnim stanjem projekta trajnostne energetske izrabe reke Mure.

Izjava - Družbi Zvon ena holding in Dravske elektrarne Maribor od aprila 2010 med seboj nimata več neporavnanih obveznosti

(Maribor) Ob bok aktualnim dogajanjem v zvezi z usodo o nadaljnjem poslovanju družbe Zvon ena holding in njegovih obveznosti sporočamo, da od aprila 2010 družbi Zvon ena holding in Dravske elektrarne Maribor med seboj nimata več neporavnanih obveznosti. Holding je svoje obveznosti do družbe v celoti poravnal.

DEM s številnimi novimi projekti ohranjajo naziv največjega proizvajalca električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji

(Maribor, Gornja Radgona) S ciljem, da ohranijo mesto vodilnega proizvajalca električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, Dravske elektrarne Maribor (DEM) svojo dejavnost pridobivanja električne energije iz energije vode, širijo še na druga področja obnovljivih virov energije (OVE), kot so energija sonca, geotermalna in vetrna energija. DEM so eden najpomembnejših členov finančnih nacionalnih naložb v energetiko in stebrov proizvodnje električne energije v Sloveniji. Z osmimi hidroelektrarnami na reki Dravi in z dvema malima hidroelektrarnama, od tega eno na reki Muri, pokrijejo četrtino vseh potreb po električni energiji v državi. Količina električne energije proizvedene v DEM pomeni hkrati 80 odstotkov vse energije, ki je v Sloveniji proizvedena iz obnovljivih, okolju prijaznih virov.

Dravske elektrarne Maribor sta obiskala predsednik vlade in ministrica za gospodarstvo

(Maribor) Borut Pahor, predsednik vlade Republike Slovenije, in mag. Darja Radič, ministrica za gospodarstvo, sta danes z delegacijama obiskala Dravske elektrarne Maribor (DEM). Na delovnem obisku – sprejela sta jih generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) mag. Matjaž Janežič in direkor DEM mag. Viljem Pozeb – so se seznanili s ključnima razvojnima projektoma DEM: s črpalno hidroelektrarno Kozjak in z načrtovano gradnjo hidroelektrarn na Muri.

Tel.: 02 300 57 57
GSM: 041 511 904