Muzej na HE Fala gostil predstavitev novega romana Ferija Lainščka

(Maribor, 6. december 2013) Najstarejša hidroelektrarna na reki Dravi, ki jo upravljajo Dravske elektrarne Maribor (DEM), je gostila priljubljenega slovenskega književnika Ferija Lainščka in predstavitev njegovega najnovejšega romana z naslovom Orkester za poljube. Predstavitev sodi v sklop dogodkov ob Dravi, saj je ta reka osrednje prizorišče novega literarnega dela, ki ga je Študentska založba natisnila v zbirki Zapisani v Ptuj.
DEM in PRI srečanje s predstavniki lokalne skupnosti na Agri izkoristila za izmenjavo praks umeščanja HE na Muri in na spodnji Savi

(Gornja Radgona) Predstavniki Dravskih elektrarn Maribor d.o.o. (DEM) in Pomurskega razvojnega inštituta (PRI) so bili letos ponovno prisotni na Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni. Sedaj že tradicionalna promocijska predstavitev pod sloganom »Energiziraj se!« skuša izpostaviti pomen pridobivanja energije iz obnovljivih virov in njene učinkovite uporabe. Nastop so izkoristili tudi za srečanje s člani Strateškega sveta PRI, pomurskimi poslanci in župani občin ob reki Muri. Namen slednjega je bila predstavitev in razprava o nadaljnjih korakih v okviru projekta HE Hrastje-Mota ter primerjavi prakse umeščanja hidroelektrarn na spodnji Savi.

Tel.: 02 300 57 57
GSM: 041 511 904