Muzej hidroelektrarne Fala prejel priznanje Naša Slovenija 2014

(Maribor, 28. september 2014) Muzej hidroelektrarne Fala je prejel priznanje gibanja kultura-natura.si v kategoriji »Ohranjanje dediščine«. K sodelovanju v projektu ga je v želji po večanju prepoznavnosti kraja in posledično tudi muzeja pritegnilo Turistično društvo Selnica ob Dravi, podelitev priznanj pa je potekala v nedeljo, 28. septembra, v okviru čezmejne predstavitve Slovenija brez meja na sejmu Bonaca 2014 v Portorožu.

Rekordna proizvodnja družbe Dravske elektrarne Maribor

(Maribor, 26. avgust 2014) Družba Dravske elektrarne Maribor je letos v manj kot osmih mesecih izpolnila letni načrt proizvodnje električne energije, saj je do 26. avgusta proizvedla 2.633.000 MWh, kar je 47,5 odstotka vse letošnje proizvedene električne energije v skupini Holding Slovenske elektrarne. S tem je družba DEM zadovoljila kar 30 odstotkov potreb po električni energiji v Sloveniji v tem obdobju.

Projekt prenove hidroelektrarne Zlatoličje, jezu Melje in izgradnje male hidroelektrarne Melje je zaključen

(Starše, 18. junij 2014) S simbolično slovesnostjo, ki je v sredo, 18. junija, potekala v HE Zlatoličje, se je uradno zaključil dobrih 62 milijonov vreden projekt prenove HE Zlatoličje, jezu Melje in izgradnje MHE Melje. Njegova izvedba je potekala med leti 2006 in 2013, zaključen pa je bil znotraj načrtovanih finančnih okvirjev.

Tel.: 02 300 57 57
GSM: 041 511 904