• sl-SIeng
  • Contact
  • Search

V DEM smo 25. novembra 2011 uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje. Z vključitvijo v proces pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo se zavedali, da želimo postali ena od mnogih družb, ki ve, da zaposleni potrebujejo fleksibilnost, da ukrepi, sprejeti s certifikatom, prinašajo pozitiven učinek za zaposlene in delodajalca, da najboljše družbe v svetu dajejo poudarek usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, kar je hkrati tudi družbeno odgovorno.

×

Sporočila za medije

Uspešno prvo vrtenje obnovljenega agregata 2 v hidroelektrarni Ožbalt

  • HAL
  • 16.1.2004 0:00:00
  • 1 Comments
  • View Count 4077

(Maribor) Še v tem mesecu končani tudi drugi preizkusi prenovljenega agregata, kar bo omogočilo njegovo sinhronizacijo z omrežjem

V četrtek, 15. 1. 2004, so v hidroelektrarni Ožbalt izvedli prvo vrtenje obnovljenega agregata 2, ki je skupno 13. obnovljen agregat v verigi Dravskih elektrarn Maribor od Dravograda do Formina oziroma 4. prenovljen agregat v sklopu druge faze prenove.

V prvi fazi prenove so bile prenovljene hidroelektrarne Dravograd, Vuzenica in Mariborski otok, druga faza pa zajema prenovo skupno 6 agregatov v hidroelektrarnah Vuhred in Ožbalt.

Prenova agregata 2 v hidroelektrarni Ožbalt se je pričela februarja 2003, njegovo včerajšnje prvo vrtenje pa predstavlja zelo pomemben trenutek v procesu prenove, saj uspešen preizkus pomeni, da vsi vitalni sklopi turbine in generatorja delujejo brezhibno. Po nadaljnih testiranjih opreme za upravljanje in nadzor strokovnjaki Dravskih elektrarn načrtujejo, da bo agregat prvič pripravljen za priključitev na omrežje konec januarja.

Vsi prenovljeni agregati imajo povečano moc za 25 %, kar neposredno povečuje konično moč in proizvodnjo elektroenergetskega sistema Slovenije. S tem je večja zanesljivost njegovega delovanja ob izpadu drugih energetskih virov ali povečani porabi električne energije. Pomembna je tudi časovna komponenta, saj lahko hidroelektrarne v trenutku povecajo moč v okviru svojih zmogljivosti, ne glede na trenutne hidrološke razmere.

V hidroelektrarni Ožbalt tako čaka na prenovo še zadnji, neprenovljen agregat, to je agregat 1, njegova prenova se bo pričela marca, končana pa bo v začetku prihodnjega leta.

PRIPONE

press_01.pdf

Share

Comments

  • Prejšnji petek sem se udeležila prvega dela tečaja Aromaterapije, ki me je navdušil. Predvsem lepa eingreja predavateljice Melani, ki nas je lahkotno vodila skozi prve urice spoznavanja različnih eteričnih olj. Presenečena sem bila nad tem, kako pestra je mešanica ranzolikih eteričnih olj in kakšen učinek imajo na telo. Nikoli poprej si ne bi mislila, da je različne vonje moč zaznati v različnih delih telesa in da imajo tako svojstven učinek na telo in duha komaj že čakam naslednjih uric, ko bomo odkrivali nova znanja in naredili iz eteričnih olj tudi kakšno kremico za telo ali obraz ) Priporočam udeležbo tudi vsem ostalim. Pozdravček!
    5.8.2014 16:35:37 Reply

Post a Comment

KONTAKT

Majna Šilih
Vodja Službe za komuniciranje
Obrežna ulica 170, 2000 Maribor
T: 02 300 57 57
M: 041 511 904
E: majna.silih@dem.si

 

Kontakt

Za vas načrtujemo nove proizvodne objekte.

Za več informacij pokličite 080 11 40

ELEKTRIČNA MOBILNOST

emobilnost.eu