• sl-SIeng
  • Contact
  • Search

V DEM smo 25. novembra 2011 uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje. Z vključitvijo v proces pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo se zavedali, da želimo postali ena od mnogih družb, ki ve, da zaposleni potrebujejo fleksibilnost, da ukrepi, sprejeti s certifikatom, prinašajo pozitiven učinek za zaposlene in delodajalca, da najboljše družbe v svetu dajejo poudarek usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, kar je hkrati tudi družbeno odgovorno.

×

Sporočila za medije

Vstop v novo leto v znamenju nove celostne podobe

  • HAL
  • 12.1.2004 0:00:00
  • 1 Comments
  • View Count 3897

(Maribor) Dravske elektrarne Maribor posodobile celostno grafično podobo

Boljša prepoznavnost tudi na področju proizvodnje električne energije

Dravske elektrarne Maribor so v novo leto vstopile zelo delavno: prenovile so celostno grafično podobo podjetja, uspešno je bil izveden pregled drugega obnovljenega agregata HE Vuhred, ob koncu decembra pa ob nenadni okvari agregata HE Zlatoličje opravljen tudi predčasen remont.

Ob tako pomembnem koraku, kot je sprememba celostne grafične podobe podjetja, je direktor podjetja Danilo Šef poudaril: "Dravske elektrarne Maribor so se v zadnjih 30 letih razvile v sodobno, ekološko ozaveščeno podjetje s poslanstvom proizvajati okolju prijazno ter cenovno in kakovostno sprejemljivo električno energijo iz obnovljivih virov. To izraža tudi naša nova celostna podoba, ki nam omogoča večjo prepoznavnost na energetskem trgu v slovenskem in tudi širšem prostoru, kar bo še posebno pomembno ob članstvu Slovenije v Evropski uniji."

Ena ključnih nalog Dravskih elektrarn Maribor je zagotavljati nemoteno proizvodnjo električne energije vse dni v letu 24 ur na dan. Nenadne okvare je treba čimprej odpraviti. V HE Zlatoličje so konec preteklega leta v rekordnem času odpravili napako na agregatu 2 in hkrati izkoristili ustavitev stroja za remont, tako da ga ne bo treba ustaviti v januarju, ko je bil predviden redni remont.

V HE Vuhred, kjer teče druga faza prenove Dravskih elektrarn Maribor, pa so v četrtek, 8. 1. 2004, uspešno opravili tehnični pregled obnovljenega agregata 1. Agregat 2 je bil obnovljen že lani, v izvedbi pa je tudi prenova zadnjega, tretjega agregata in bo predvidoma končana še letos avgusta.

Share

Comments

  • I liked all of the presentations. They did a good job of mankig the case for supporting basic science. The UMiss guy had more more passion and I liked tying HEP physics to man's eternal quest to understand his world. I would point out that our early ancestors, tens of millennia before Columbus, had the same primal urge.
    5.8.2014 19:31:33 Reply

Post a Comment

KONTAKT

Majna Šilih
Vodja Službe za komuniciranje
Obrežna ulica 170, 2000 Maribor
T: 02 300 57 57
M: 041 511 904
E: majna.silih@dem.si

 

Kontakt

Za vas načrtujemo nove proizvodne objekte.

Za več informacij pokličite 080 11 40

ELEKTRIČNA MOBILNOST

emobilnost.eu