Odziv na sklep Vlade Republike Slovenije o ustavitvi priprave državnega prostorskega načrta za območje hidroelektrarne Hrastje-Mota na Muri

Vse od leta 2013, ko smo Dravske elektrarne Maribor od Vlade Republike Slovenije prejele Sklep o pripravi državnega prostorskega načrta za območje HE Hrastje-Mota na Muri, smo vse postopke umeščanja v prostor peljali kot dober gospodar ter v to vložili veliko truda in finančnih sredstev. Tako smo v sodelovanju s strokovnimi inštitucijami opravili vse potrebne študije in analize (gospodarstvo – Študija vplivov na razvoj gospodarstva, Študija turističnega razvoja, Študija razvoja kmetijstva, okolje – Študija vodnogospodarskih osnov za Muro, Študija kemijsko biološke kakovosti podzemnih in površinskih voda, hidrogeološka študija, ihtiološka študija, študija gozdne biologije, študija – pregled narave, družba – študija vpliva na družbeno okolje), katerih rezultat sta bila izdelana dokumenta »Študija variant« in »Okoljsko poročilo«, ki smo ju ob koncu leta 2016 poslali Ministrstvu za okolje in prostor (MOP).

Nosilci urejanja prostora so nato podali svoje pripombe, ki jim je sledilo dopolnjevanje »Okoljskega poročila« in dopolnjeno je bilo na MOP ponovno poslano v prvi polovici leta 2018. Na osnovi oddane končne verzije »Okoljskega poročila« bi se moralo ministrstvo opredeliti glede njegove tehnične (ne)ustreznosti, kar je z dopisom o ustreznosti Okoljskega poročila storilo februarja letos. Dejstvo pa je, da imajo učinki na varstvene cilje posameznih varovanih območij oceno »D«, ki pomeni bistven vpliv ter so potrebni t. i. izravnalni ukrepi[1], ki pa v oddanem Okoljskem poročilu, v skladu z veljavno zakonodajo, niso smeli biti predstavljeni. Dodatne opravljene analize so pokazale, da je z izravnalnimi ukrepi možno nadomestiti predvideno okrnitev narave ter da na ta način objekt hidroelektrarne Hrastje-Mota lahko postane sprejemljiv za okolje.

Zato smo v zadnjih mesecih na resorna ministrstva, Vlado Republike Slovenije in javnost večkrat naslovili pobude za nadaljevanje konstruktivnega dialoga v postopkih umeščanja hidroelektrarne Hrastje-Mota v prostor, in sicer preko iskanja skupnih rešitev, ki bi bile sprejemljive tudi z vidika okoljskih vplivov na posamezna varovana območja. Zavedamo se, da je iskanje možnih kompromisnih rešitev dolgoročni projekt, ki zahteva veliko naporov vseh deležnikov, a ga je po naši oceni potrebno narediti v dobrobit vseh državljanov Republike Slovenije, sedanjih in prihodnjih generacij. Ne gre namreč pozabiti, da je energija vode eden najčistejših trajnostnih virov proizvodnje električne energije, ki že danes predstavlja steber slovenske energetike in zagotavlja velik del proizvodnje električne energije iz OVE. In teh virov Slovenija nima na pretek.

Dravske elektrarne Maribor bomo še naprej delovale odgovorno v skladu s svojim poslanstvom in poslovnimi cilji ter pri tem pomagale zasledovati strateške usmeritve Republike Slovenije. Tako bo tudi v primeru sodelovanja pri projektih, povezanih s področjem hidro energetike, in drugih večnamenskih projektih, katerih eden od rezultatov je tudi proizvedena električna energija iz obnovljivih virov

[1] Ko z omilitvenimi ukrepi ni mogoče doseči sprejemljivosti objekta, se lahko izvedejo dodatni – IZRAVNALNI UKREPI. Primer izravnalnega ukrepa je na primer vzpostavitev nadomestnega habitata (na primer gozda) nekje druge, s čimer se izenačijo ali zmanjšajo vplivi izgradnje objekta – navedeno je v skladu z zakoni in direktivami Evropske unije.

• O podjetju

• Seslendirme

70 Dilde Yabancı Dil Seslendirme, Televizyon Reklam Filmleri, Kurumsal Tanıtım Filmleri, Radyo Reklam Spotları, Radyo Jingle ve Dj Jingle Servisi, Kapalı Devre Radyo, Mağaza Radyo, Mağaza Anons ve Kesintisiz Muzik Yayıncılık Sistemleri, IVR Seslendirme, Santral Anons ve Santral Seslendirme, Siyasi Parti Reklam ve Secim Kampanyaları.

Seslendirme projeleriniz icin şu alt başlıklarda sizlere hizmet sunmaktayız, Reklam Seslendirme, Santral Seslendirme, Tanıtım Filmi Seslendirme, Mağaza Anons Seslendirme, Haber Seslendirme, Perfore Seslendirme, Jingle Seslendirme, Secim Seslendirme, Yabancı Dil Seslendirme, Animasyon Seslendirme, E-Kitap Seslendirme, DJ Jingle Seslendirme, Tesis Anonsu Seslendirme, Sesli Mesaj Seslendirme, Medikal Seslendirme, Belgesel Seslendirme, Sponsorluk Seslendirme, IVR Seslendirme, Eğitim Filmi Seslendirme, Santral Anons Seslendirme. Temsil etitğimiz ve anlaşmalı olan seslendirme ekibimiz sanatcıları projelerinize hayat vermek icin sizleri bekliyor. En profesyonel yabancı dil seslendirme cozumlerine en uygun fiyatla sahip olmak istiyorsanız bize telefon, email veya canlı destek hattımız aracılığı ile ulaşmanız yeterli olacaktır.

Reklam Seslendirme Çalışmaları Kısa Sürede Teslim Edilir!

Reklam seslendirme çalışmasını gerçekleştirmek isteyen markalar, firmalar veya kişiler akıllarında olan fikirleri ya da yaratıcı bir düşünme sonunda elde ettiği sloganları hemen gerçeğe dönüştürerek bir reklam içinde duymak isterler. Bunun bilincinde olan firmamız en iyi şekilde değerlendirmelerini yapmak için radyo reklam seslendirme ve televizyon reklamlarını seslendirmede çok kısa sürede seslendirme çalışmasını tamamlayarak kayıtların teslim edilmesini sağlamaktadır. Son derece hızlı çıktı alınabilen teknik altyapımız sayesinde reklam seslendirmeye yönelik taleplerin bize gelmesinin ardından bir gün içerisinde seslendirmeyi teslim edebiliyoruz.

Çalışma şekli olarak firmamızın benimsediği yol öncelikle birebir görüşmelerle seslendirme hizmetinden neler beklendiğine yönelik olmaktadır. İki tarafın anlaşmalı şekilde seslendirme projesine ortak olmasından sonra reklamda seslendirilecek olan metinleri talep ediyor ve bir günlük süre içerisinde bu çalışmayı tamamlayarak sizlere dönüt verebiliyoruz. Sürekli olarak kullanılan reklam sloganlarınız veya seslendirme metinlerinizin mevcut olduğu durumlarda elektronik posta yerine sitemizi de kullanarak en hızlı şekilde bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Etkileyici Seslerle Televizyon Reklamlarında İlgi Çekin!

Televizyona yönelik olarak hazırlanan reklam filmleri ve tanıtımlarda daha çok görsel bir zemin üzerine bu reklamların hazırlanması söz konusu olduğu için pek çok kişi ses altyapısının nasıl hazırlanması gerektiğini arka planda bırakarak görsel odaklı bir etkileme yöntemini bulmaya gayret etmektedir. Oysa tv de en az radyo kadar seslendirmenin önemli olduğu bir alandır. Özellikle televizyon izleyicisinin çok farklı yönlerden uyarılarak reklamlardan etkilenmesini sağlamak için mutlaka televizyon reklam seslendirme çalışmalarında da profesyonel destek almak gerekiyor.

• Elektrarne in proizvodnja

• Fala - tehniška dediščina

• Politika kakovosti

• V sozvočju z naravo