• sl-SIeng
  • Contact
  • Search

V DEM smo 25. novembra 2011 uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje. Z vključitvijo v proces pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo se zavedali, da želimo postali ena od mnogih družb, ki ve, da zaposleni potrebujejo fleksibilnost, da ukrepi, sprejeti s certifikatom, prinašajo pozitiven učinek za zaposlene in delodajalca, da najboljše družbe v svetu dajejo poudarek usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, kar je hkrati tudi družbeno odgovorno.

×

Sporočila za medije

Prenova HE Vuhred še ni končana

  • HAL
  • 25.8.2004 0:00:00
  • 0 Comments
  • View Count 1223

(Maribor) Hidroelektrarna (HE) Vuhred, tretja v verigi elektrarn na Dravi, bi morala konec avgusta pričeti obratovati prenovljena s povečano močjo za 25 %, kar bi pomenilo za ca. 10 % večjo proizvodnjo.

Prvo vrtenje zadnjega prenovljenega agregata, to je agregat št. 3, so izvedli 29. julija 2004. Sledila je faza testiranja, pri čemer se je pokazalo, da generator ne dosega pogodbeno dogovorjenih parametrov moči, ampak največ dve tretjini moči. Vzrok za zamudo so tehnične težave z generatorjem.

Danilo Šef, direktor Dravskih elektrarn Maribor, d.o.o. (DEM), je povedal: "Prenova HE Vuhred žal ne bo zaključena v skladu s terminskim načrtom druge faze prenove, naša prioriteta je odprava tehničnih težav z generatorjem. Slovesnost ob odprtju prenovljene elektrarne smo načrtovali za konec avgusta. Ko smo odkrili težave, pa smo jo prestavili do takrat, ko nam bodo ustreznimi preizkusi potrdili, da tudi zadnji generator deluje brezhibno. Naj ob tem poudarim, da gre za peti generator v drugi fazi prenove (od šestih); prvi štirje delujejo brezhibno, šesti za HE Ožbalt pa še ni vgrajen."

V DEM so podjetje Končar, ki je dobavitelj generatorjev, označili kot zanesljivega in strokovnega poslovnega partnerja, zato so prepričani, da bo tudi odprava teh težav potekala v skladu z dobrimi poslovnimi običaji.

Share

Post a Comment

KONTAKT

Majna Šilih
Vodja Službe za komuniciranje
Obrežna ulica 170, 2000 Maribor
T: 02 300 57 57
M: 041 511 904
E: majna.silih@dem.si

 

Kontakt

Za vas načrtujemo nove proizvodne objekte.

Za več informacij pokličite 080 11 40

ELEKTRIČNA MOBILNOST

emobilnost.eu