• sl-SIeng
  • Contact
  • Search

V DEM smo 25. novembra 2011 uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje. Z vključitvijo v proces pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo se zavedali, da želimo postali ena od mnogih družb, ki ve, da zaposleni potrebujejo fleksibilnost, da ukrepi, sprejeti s certifikatom, prinašajo pozitiven učinek za zaposlene in delodajalca, da najboljše družbe v svetu dajejo poudarek usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, kar je hkrati tudi družbeno odgovorno.

×

Sporočila za medije

Projekt CE-HEAT prisoten na 19. Dnevih energetikov

Ob upoštevanju evropskih energetskih izhodišč in novega energetsko-podnebnega paketa, ki v ospredje postavljajo večjo energetsko učinkovitost, je nujen inovativni pristop. Letošnja konferenca je med drugim nakazala tudi novosti in možnosti razvoja tovrstnih projektov in iskanja tehnoloških rešitev v sodelovanju med univerzami in industrijo.

V iskanju energetsko učinkovitih rešitev nastajajo številni projekti izrabe različnih energetskih virov, kamor sodi tudi stranski produkt mnogih tehnoloških procesov - odvečna toplota.

V sklopu Interreg Central Europe programa predstavlja triletni projekt CE-HEAT celosten model izrabe odvečne toplote v regijah srednje Evrope in je uspešen primer mednarodnega sodelovanja pri povečevanju energetske učinkovitosti. Družba Dravske elektrarne Maribor je v sodelovanju z devetimi projektnimi partnerji začela z njegovo izvedbo sredi leta 2016.

Projekt CE-HEAT bo vzpostavil pogoje za izboljšanje rabe odvečne toplote in s tem prispeval k dvigu energetske učinkovitosti v srednjeevropskem prostoru. Z vzpostavitvijo registrov (atlasov) odvečne toplote bodo posamezniki lahko pridobili informacije o virih odvečne toplote. Zraven odločevalcev se cilja tudi na proizvajalce odvečne toplote, potencialne investitorje in strokovno javnost. Ustreznost rezultatov bo testirana v pilotnih projektih v vseh partnerskih državah. Transnacionalni pristop projekta bo omogočil izmenjavo izkušenj, dvig kompetenc in kakovosti skupnih rešitev za izboljšanje upravljanja z odvečno toploto.

 

Več informacij o projektu:
http://www.interreg-central.eu/Content.Node/CE-HEAT.html.

Dodatne informacije:
dr. Boštjan Gregorc, tel. 02 300 5 295

Share

Post a Comment

KONTAKT

Majna Šilih
Vodja Službe za komuniciranje
Obrežna ulica 170, 2000 Maribor
T: 02 300 57 57
M: 041 511 904
E: majna.silih@dem.si

 

Kontakt

Za vas načrtujemo nove proizvodne objekte.

Za več informacij pokličite 080 11 40

ELEKTRIČNA MOBILNOST

emobilnost.eu