Prva seja novega nadzornega sveta Dravskih elektrarn Maribor

• 15.6.2004 0:00:00

(Maribor) Nadzorni svet DEM v novi, tričlanski sestavi. Med sklepi prve seje tudi zelena luč investicijskemu programu za prenovo HE Zlatoličje.

V Dravskih elektrarnah Maribor (DEM), d.o.o., se je v ponedeljek, 14. junija 2004, prvič sestal novi nadzorni svet, ki ga sestavljajo predstavnica Holdinga Slovenske elektrarne Mojca Veljkovič (izvoljena za predsednico nadzornega sveta), predstavnica Republike Slovenije Jasna Kalšek in predstavnik delavcev DEM Bojan Majhenič.

Prejšnji nadzorni svet je sestavljalo 9 članov, z novo Družbeno pogodbo družbe Dravske elektrarne Maribor, d.o.o., ki je bila vpisana v sodni register 1. junija 2004 in je v celoti nadomestila dosedanjo, pa ga sestavljajo 3 člani.

Med pomembnimi sklepi prve seje članov novega nadzornega sveta DEM je tudi potrditev investicijskega programa za prenovo HE Zlatoličje. Ta naj bi se začela leta 2006, predračunska vrednost investicije pa je ocenjena na 15 milijard SIT.