Dravske elektrarne Maribor zaznamovale vstop v Evropo z odprtjem razstave slik Jožeta Horvata - Jakija

• 6.5.2004 0:00:00

(Maribor) Danes so v avli uprave Dravskih elektrarn Maribor, d.o.o. (DEM), v Obrežni ulici 170 v Mariboru slavnostno odprli razstavo del slovenskega slikarja Jožeta Horvata - Jakija. Pripravili so jo simbolično ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo.

Gost otvoritve je bil župan mestne občine Maribor Boris Sovič, direktor Dravskih elektrarn Maribor, d.o.o., Danilo Šef pa je ob tej priložnosti poudaril: "Dravske elektrarne Maribor so sodobno podjetje, ki živi v sožitju z lokalnim okoljem. Z današnjim odprtjem razstave smo odprli pot novi energiji, ki se zrcali v Jakijevih delih. Pri tem imam v mislih umetnikovo ustvarjalno energijo, zato vabim Mariborčane in tudi obiskovalce iz drugih krajev, da si jih ogledajo."

Razstava bo odprta od 6. maja do 6. avgusta 2004, in sicer od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 12. uro ter med 16. in 19. uro.