• sl-SIeng
  • Contact
  • Search

V DEM smo 25. novembra 2011 uspešno pridobili certifikat Družini prijazno podjetje. Z vključitvijo v proces pridobivanja certifikata Družini prijazno podjetje smo se zavedali, da želimo postali ena od mnogih družb, ki ve, da zaposleni potrebujejo fleksibilnost, da ukrepi, sprejeti s certifikatom, prinašajo pozitiven učinek za zaposlene in delodajalca, da najboljše družbe v svetu dajejo poudarek usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, kar je hkrati tudi družbeno odgovorno.

×

Sporočila za medije

RSS

Sanacija naklonskih površin asfaltne obloge Ptujskega jezera je zaključena

Danes, 4. septembra 2019, se je, v skladu s planom zaključila načrtovana sanacija naklonskih površin asfaltne obloge Ptujskega jezera, ki se je začela 30. avgusta 2019 zjutraj (pred tem smo v skladu s predpisi in dogovorjenimi protokoli gladino Ptujskega jezera znižali za dva metra). Sanacija z betonom se je izvedla na petih lokacijah – med prečnima profiloma 27 in 29 – v skupni dolžini približno 85 metrov, saniran bil je pas širine približno sedem metrov, kar skupaj znese približno 600 kvadratnih metrov površine. Takoj po zaključku del smo začeli s polnjenjem jezera in jutri, 5. septembra 2019, bo gladina vode na običajni višini.
[Read the rest of this article...]

Ministrica za infrastrukturo obiskala Dravske elektrarne Maribor in se seznanila z razvojnimi načrti družbe

Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek je danes, v okviru obiskov energetskih družb severovzhodne Slovenije, obiskala tudi Dravske elektrarne Maribor (DEM), kjer smo ji predstavili razvojne projekte družbe, ter si ogledala najstarejšo slovensko veliko, še delujočo hidroelektrarno – hidroelektrarno Fala, ki je najlepši primer več kot stoletnega sobivanja okolja in ljudi s proizvodno enoto.
[Read the rest of this article...]

Energetski zajtrk: Brez politične volje ne bo vetrnih elektrarn

V Sloveniji je bil razvoj na področju vetrne energije doslej izredno počasen, izgradnjo vetrnih elektrarn pa preprečuje predvsem težavno umeščanje v prostor, je na današnjem energetskem zajtrku Energetike.NET z naslovom »Potencial in izkoriščanje vetrne energije v EU in Sloveniji – od teorije k praksi« direktorica Agencije za energijo Duška Godina. A Slovenijo zavezujejo določene obveze do EU, hkrati pa država zdaj pripravlja nacionalni energetski in podnebni načrt (NEPN), v katerem se nagiba k ambicioznemu scenariju. Slednji sicer sloni na sončni energiji, je povedal Cveto Kosec z direktorata za energijo na ministrstvu za infrastrukturo (MZI), a, kot je bilo slišati na dogodku, obstajajo načrti, na primer Dravskih elektrarn Maribor (DEM) in Elektra Primorska, za izgradnjo vetrnih elektrarn. Pri tem pa bi lahko bile v pomoč koncesije za vetrne elektrarne za lokalne skupnosti, je omenil Kosec.
[Read the rest of this article...]

Odziv na sklep Vlade Republike Slovenije o ustavitvi priprave državnega prostorskega načrta za območje hidroelektrarne Hrastje-Mota na Muri

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji na predlog Ministrstva za okolje sprejela sklep o ustavitvi priprave državnega prostorskega načrta za območje hidroelektrarne Hrastje-Mota na Muri. Družba Dravske elektrarne Maribor (DEM) kot investitor v omenjenem projektu in koncesionar za rabo vode na delu vodnega telesa reke Mure smo vselej delovali strokovno, transparentno, v skladu z zakoni in direktivami ter v interesu posrednega lastnika, torej države, in njenih širših strateških zavez. Zato takšno odločitev obžalujemo, saj menimo, da je posledica zasledovanja parcialnih interesov enega sektorja (okolja) na račun širših družbenih, kmetijskih in podnebno-energetskih ciljev.
[Read the rest of this article...]
Stran 1 od 25 PrvaPrejšnja[1]2345NaslednjaZadnja

KONTAKT

Majna Šilih
Vodja Službe za komuniciranje
Obrežna ulica 170, 2000 Maribor
T: 02 300 57 57
M: 041 511 904
E: majna.silih@dem.si

 

Kontakt

Za vas načrtujemo nove proizvodne objekte.

Za več informacij pokličite 080 11 40

ELEKTRIČNA MOBILNOST

emobilnost.eu